Sepetiniz

Sepetiniz boş

Alışverişe devam

Biz Kimiz

1973’den bu yana Eczacılık geçmişi olan bir ailenin mesleki, akademik ve bilimsel birikimini toplumun yararına sunmak için kurulmuş bir markayız.

Markamız emekli banka memuru Sn. Reyhan KAYTAN tarafından kurulmuştur.
Firmamızın Bilimsel Danışma Heyeti 1973 yılından bu yana Eczacılık yapan eşi Sn. Ecz. Musa KAYTAN ve 2001 yılından bu yana Eczacılık yapan, Fitoterapi Yüksek Lisansı ve Kozmetoloji Yüksek Lisans eğitimini tamamlamış, Yaşlı Sağlığı ve Hastalıkları Doktora Programında eğitim hayatına devam eden oğlu Sn. Uzman Eczacı Kutlu KAYTAN tarafından oluşturulmuştur.
Formülasyon, Ürün Tasarımı, Laboratuvar Çalışmaları, Eğitim ile Atölye içerik hazırlayıcısı ve yürütücüsü Uzman Eczacı Kutlu KAYTAN’dır. Markamızın görsel çalışmaları, dijital alt yapısı ve etkinlikleri kızı Dr. Mimar Saadet Mutlu KAYTAN tarafından yürütülmekte ve planlanmaktadır.

Özellikle son yıllarda Fitoterapi ve Kozmetoloji dallarında bilimsel olarak uzman olmayan kişilerce ortaya konulan bilgi kirliliği ve olumsuzluklar tecrübeli ve bilimsel uzmanlık sıfatı taşıyan Eczacılarımızı bu alanlarda birikimlerini toplum yararına sunabilmek adına çalışmalara yönlendirmiştir. Fitoterapi ve Farmasötik Teknoloji Kozmetoloji; sadece Eczacılık Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora branşlarında eğitim planına dahildir. Bu bilim dallarında eğitim aldığımız ve halen almakta olduğumuz lisans ve yüksek lisans seviyesindeki bilimsel birikimimizle; gelecekte planladığımız doktora eğitimlerimizle bitkisel ilaçlar, kozmetik ürünler ve gıda takviyeleri konularında bilimsel ve gerçekçi formülasyonlar geliştirmekteyiz. Özellikle doğadan gelen faydaların kullanılmasını sağlarken aynı zamanda yine doğadan gelebilecek olumsuz yan etkilerinde minimalize edildiği gerçek bilimsel formülasyonlar üzerinde çalışmaktayız. Formülasyonumuza yanıltıcı etkinlik sözleri vermeden; Eczacılığın dürüstlük ve zarar vermeden fayda sağlamak olduğunun bilinci ile çalışmalarımızı yürütmekteyiz.

Amaç olarak tüm formülasyonlarımızda doğadan ve bitkilerden mümkün olduğunca fazla yararlanmaya çalışmaktayız. Ayrıca yöntem olarak yardımcı maddeleri de bilimsel olarak en etkin biçimde kullanma çabasındayız.

Örnek olarak bir krem formülasyonumuzda yağ fazı olarak çoğunlukla kullanılan mineral yağlar (vazelin, parafin v.b.) yerine bitkisel yağlar (zeytinyağı, badem yağı) kullanarak hem bu bitkisel yağların nemlendirici, cilt iyileştirici gibi özelliklerinden faydalanırken aynı zamanda mineral yağların siyah nokta veya tahriş yapma gibi yan etkilerinden uzak durmaktayız.

Krem formülasyonumuzda su fazını de-iyonize su yerine gül, lavanta, papatya hidrolatlarından seçerek bu bitkilerin yağlarını da su fazımıza eklemiş olup; böylece bu bitkisel yağların cilt yatıştırıcı, cilt iyileştirici ve yumuşatıcı etkilerinden faydalanmış olmaktayız.

Nemlendirici olarak propilen glikol seçerken bunu aynı zamanda deride epidermisten dermise penetrasyon artırıcı olması ve kremin etkinliğini artırması sebebi ile çift etkili kabul ederek eklemekteyiz.

Sonuç olarak sadece Eczacılık Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora branşlarında okutulan Fitoterapi ve Farmasötik Teknoloji Kozmetoloji dallarında yapmış ve yapmakta olduğumuz lisans ve yüksek lisans seviyesindeki bilimsel birikimimizle, gelecekte planladığımız doktora eğitimlerimizle siz değerli ziyaretçilerimize güvenilir bilimsel formülasyonlar geliştirerek kozmetoloji ve gıda takviyesi alanlarında hizmet sunmak hedefimizdir.

 SEVGİ VE SAYGILARIMIZLA…

FİTOTERA AİLESİ

KURUCULAR:

 

Kurucu: Emekli Banka Memuru Reyhan KAYTAN

 

Kurucu Ortak: Uzman Eczacı Mustafa Kutlu KAYTAN

 

 

Kurucu Ortak: Doktor Mimar Saadet Mutlu KAYTAN

 

DANIŞMAN:

 

Eczacı Musa KAYTAN

 

DİJİTAL ÇALIŞMA EKİBİ:

 

Görsel Tasarım Ekip üyesi: Mimar Hatice ŞEN