Sepetiniz

Sepetiniz boş

Alışverişe devam

Selülit Hakkında

Değerli kadın  takipçilerim, bu yazımda selülit, sebepleri ve bitkisel çözümlerinden bahsetmek, sizlerin bu sorunun çözümüne  bilimin ışığıyla  katkıda bulunmak istiyorum.

Özellikle bayanların basen bölgesinde yağ birikmesi ile karakterize olan ve portakal kabuğu görünüm gösteren selülit ciddi estetik ve sağlık  sorunlarına yol açmakta, alt ekstremite de kalça  bölgesindeki kalınlaşmalar kişilerde estetik kaygılara yol açmaktadır.

Peki neden selülit sadece bayanlara özeldir ve erkeklerde çok nadiren görülür. Bu sorumuzun cevabı östrojen hormonunda gizli. Sadece bayanlara özel olan bu hormon selülit yapısının oluşmasına neden olur ve erkeklerde östrojen bulunmadığı için bizler bayanlara göre bu konu da daha şanslıyız

Peki bu bilgiler ışığında çözüm nedir ve nasıl bir yol izlenmelidir sorusuna sıra gelince,

* Östrojenle ilgili bölgesel yağ birikimi önlenmeli

*Sürekli dıştan bası (masaj) uygulanmalı

* Bağ doku metabolizmasını hızlandırarak çatlak izi ve portakal kabuğu görüntüsü engellenmeli

Bu işlevleri sağlayan bitkisel ve sentetik maddeler diyet ve sporla birleştirilirse selülit sorununu çözmek kolay olmaktadır.

Bu etkin maddelerimize örnekler ise

* Retinol ve Retinoik asit: A vitamini türevidir ve kan akımını artırarak, derideki hücre çoğalmasını artırarak selüliti azaltır

* Soya yağı ve özü deriye uygulanırsa dişilik hormonlarının etkisi azalır fakat soya yağının genetiği ile oynanması ile bu özelliğine güven azalmıştır.

* Laktik asit ve Glikolik asit kan dolaşımı ve deri yenilenmesini artırarak selüliti azaltırlar

*At kestanesi ekstresi damar koruyucu ve antiinflamatuar etki ile selülit i azaltır.

*Ginkgo biloba dolaşımı hızlandırarak selülit i azaltır.

* C vitamini kolajen sentesizni artırarak selüliti azaltır.

* Niasinamit (B3 vitamini) haricen sürülürse (topikal kullanım)  incelmiş epidermisi kalınlaştırarak ve kan dolaşımını artırarak selüliti azaltır.

* Ve son olarak hemen hepimizin tükettiği kafein jel formunda güne 1 gr olarak selülit bölgesine masajla uygulandığında anlamlı yanıtlar alınmıştır.

Sonuç olarak gerek östrojen yapısını etkileyen, gerekse de kan dolaşımı artırarak ve hücre yenilenmesini sağlayarak etki eden maddeleri içeren ve haricen masaj yapılarak kullanılan krem veya yağ gibi formülasyonlar diyet ve sporla desteklenirse  bayanların bu can sıkıcı özel sorununa bilimsel bir çözüm önerisi sunmaktadır.

Umarım sizlerin bu sorununa bir miktarda olsa yön gösterici olarak çözüm üretmişimdir. Sizleri saygıyla selamlıyorum, bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.

Fitoterapi Kozmetoloji Uzm. Eczacı M. Kutlu Kaytan