Sepetiniz

Sepetiniz boş

Alışverişe devam

Cilt Yaşlanmasını Önlemek Mümkün mü?

Cilt Yaşlanmasını Önlemek Mümkün!


Kısa vadede peptidlerle geçici olarak kırışıklıkları yok etmek mümkün. Asetil 8 heksapeptid isimli peptid etkin maddesi botoks benzeri etki ile sürüldüğü anda göz çevresi kırışıklıklarını geçici olarak yok eder ve girişimsel olmayan botoks olarak takma isim almıştır. .

Noter huzurunda çekim yaparak kırışıklığı hemen yok eden ve bunu kendi buldukları bir etkin maddeye  bağlayan tanıtıcılar genelde %10 ve üstü oranda asetil 8 hekzapeptid koyarlar. Biz bilinçli kozmetik kullanıcıları olarak bu etkinin geçici olduğunu aklımızda tutalım. .

Orta vadede etki eden ve uzun süre sağlıklı kalıcılık sağlayanlar olarak Avakado yağı kolajen sentezini artırması, jojoba yağı hücre yenilenmesini artırması ile kırışıklıkları azaltmada etkili ve güvenilir bitkisel yağlardır. Ayrıca cildi nemlendirici özellikleri de vardır.


Hyaluronik asit hümektan nemlendirici olarak cilt kuruluğunu giderirken aynı zamanda dolgu görevi görerek kırışıklıkları azaltır. Shea yağı ise güçlü nemlendirici özellikleriyle cilt kurumasını önleyerek yaşlanma etkilerini geciktirir.
E vitamini gibi antioksidanlar da hem cilt sağlığımız hemde ürünün raf ömrü açısından tercih edeceğimiz bakım ürününde aranması gerekli gruplardır.
Üstte bahsettiğim bitkisel etkin maddeleri, E vitamini ve Hyaluronik asiti içeren ve kırışıklık karşıtı etkili, göz altı torbaları ve morluğunu azaltan, yaşlanma karşıtı etkili yüz ve göz çevresi bakımı yapan krem formüllerim ve bitkisel hidrolat içerikleri ile cildinizi temizlerken gençleştiren tonik formülasyonlarım set halinde  kullanımınıza sunulmuştur.


Sonuç olarak bilinçli kozmetik kullanıcıları olarak sağlık ve estetiğin birlikte olması gerektiğini, estetik amaçlı uygulamalar sırasında kısa zamanda sonuç almak isterken sağlığımızdan olabileceğimizi unutmayalım.


Fitoterapi ve Kozmetoloji Uzmanı Eczacı Mustafa Kutlu Kaytan