Sepetiniz

Sepetiniz boş

Alışverişe devam

Doğal Cilt Temizliği

DOĞAL CİLT TEMİZLİĞİ

Değerli takipçilerim, cildimizin temizliği sağlık ve estetik açısından önemli bir konu ve bu yazımda sizlere bitkisel içerikli cilt temizliğinin önemini anlatmak istiyorum.
Yüz bölgemizdeki derimiz gün içinde güneş ışınları, toz ve kirlilik gibi olumsuz faktörlere çok fazla maruz kalıyor ve gece temizliği etkili yapılmazsa kahverengi lekeler, kırışıklık gibi cilt yaşlanması belirtileri daha hızlı bir şekilde görülmeye başlanılıyor. Ayrıca akne, sivilce, siyah nokta gibi olumsuz durumlarda cilt temizliğimiz iyi yapılmazsa yaygın olarak görülen bir durum.


Aynı zamanda cilt pH'mız 5.5 yani hafif asit özellikte ve bazik içerikli sabunlar cilt Ph'sını bozduğu için tahriş ve cilt kuruluğuna yol açıyor. Yani temizlikle olumsuzluklardan kaçarken yeni olumsuz durumlara yol açıyoruz. Cildimiz bazik etki ile kuruduğunda ve Doğal Nemlendirici Faktör dediğimiz yağımsı cilt yapısı zayıfladığında yapılan temizlik yarardan çok zarar getiriyor.


İşte tüm bu nedenlerle mutlaka akşamları cilt temizliğimizi yapmalıyız, fakat seçeceğimiz kozmetik formülasyon cilt Ph'sına uygun olarak 5.5 e yakın pH da olmalı ve ayrıca içeriğinde Aloe vera, Zeytin yağı, Badem yağı gibi bitkisel nemlendiriciler, kafein, allantoin gibi gözenekleri temizlerken daraltan maddeler bulunmalıdır. Ayrıca temizlik sonrasında antiaging- nemlendirici etkili ürünlerle cilt bakımımızı mutlaka yapmalıyız. Bu nedenle seçeceğimiz ürünün temizleme jeli veya toniği olmasından ziyade içeriğine dikkat etmeliyiz.

Sonuç olarak temizlerken nem dengesini koruyan, kan dolaşımını artırıp gözenekleri daraltan etkin maddeler cilt temizliğininde yaşlanma karşıtı bir fırsat olarak bize yardımcı olmasını sağlarlar.
Yazılarımı takip ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum, yeni ve sizlerin ilgisini çekecek konularda tekrar görüşmek dileğiyle.

Fitoterapi ve Kozmetoloji Uzmanı Eczacı Mustafa Kutlu Kaytan